Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

Videovergadering

donderdag 2 december 2021

19:30 - 23:00
Locatie

Dit is een videovergadering

Voorzitter
Harm-Jan van Schaik
Toelichting

De vergaderingen van de gemeenteraad, de raadscommissies, het presidium en de auditcommissie vinden vanaf 16 november 2021 tot nader order digitaal plaats, maar uiterlijk tot de datum zoals genoemd in de ‘Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming’ en de besluiten tot verlenging die de minister van BZK daarop neemt.
Als enige uitzondering hierop gelden de debatbijeenkomsten waarin alleen de debatdeelnemers, voorzitter en griffie fysiek in de vergadering aanwezig zijn.
Een debat vindt plaats in de raadzaal aansluitend aan de digitale raadsvergadering en is niet fysiek toegankelijk voor publiek.

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    Om een digitale raadsvergadering te houden waarin besluitvorming plaatsvindt, moet in ieder geval voldaan zijn aan de volgende voorwaarden, die vastgelegd zijn in de tijdelijke of spoedwet digitale besluitvorming decentrale overheden:
    a. de vergadering is openbaar en in dit geval in een digitale omgeving die voor het publiek op afstand via een live-verbinding kan worden gevolgd;
    b. ieder raadslid heeft digitaal toegang tot de beraadslaging en stemming;
    c. de raadsleden zijn zichtbaar en hoorbaar herkenbaar op een zodanige wijze dat hun identiteit kan worden vastgesteld;
    d. de voorzitter is in staat is om de orde te handhaven (met behulp van de techniek).

  2. 2

    Bij dit agendapunt kunnen raadsleden vragen stellen aan het college over zaken die op hele korte termijn de aandacht van het gemeentebestuur moeten hebben.

  3. 3
    Vaststellen raadsagenda
  4. 4

    Bij het agendapunt spreekrecht krijgt het publiek de gelegenheid om in te spreken op één van de onderwerpen die voor deze vergadering geagendeerd zijn. Als iemand wil inspreken dan kan dat vooraf bij de raadsgriffier aangemeld worden.

  5. 5

  6. 6

    Op de lijst ingekomen stukken staan brieven die aan de gemeenteraad gestuurd worden door inwoners en organisaties. Ook het college informeert de gemeenteraad soms via deze lijst ingekomen stukken. Het presidium van de gemeenteraad doet bij iedere brief een voorstel over de wijze waarop met de brief moet worden omgegaan.

  7. 7

    De gemeente Harderwijk wil dat de bestaanszekerheid voor de inwoners van Harderwijk overeenkomt met de geldende normen van welvaart en welzijn, zodat iedere inwoner in Harderwijk mee kan (blijven) doen en niet wordt uitgesloten van participatie in de samenleving door het ontbreken van (financiële) bestaanszekerheid.

    Moties

    Titel
    Clientenraad Sociaal Domein
    Kostendelersnorm inwonende kinderen
    Onderzoek Armoede
    Regie op Bestaanszekerheid
    Vrijstelling giften
  8. 8

    In mei 2021 is door de provincie een gebiedsproces opgestart voor het gebied Beekhuizerzand Hulshorsterzand. Samen met inwoners, ondernemers, gebruikers, gemeenten en belangenorganisaties is gewerkt aan de conceptrecreatiezonering. Met alle constructieve input ligt er een Recreatiezoneringsplan dat moet zorgen voor een goede balans tussen natuur en recreatie, tussen beschermen én beleven.

  9. 9

    Jaarlijks wordt o.b.v. het vastgestelde Havenbeheerplan gespaard voor groot onderhoud en vervanging . Op basis van de levensduur van de damwand en de steigers aan de Havendam in de Vissershaven was de vervanging gepland tussen 2023 en 2028. Door de reconstructie van de Havendam in 2021 – 2022 zijn de vervangingen naar voren gehaald om werk met werk te combineren. Het naar voren halen heeft echter wel tot gevolg dat onvoldoende gespaard is in de bestemmingsreserve Havenwerken.

  10. 10

    De energietransitie in Nederland is in een versnelling gekomen. Om beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar transportcapaciteit die daarmee samenhangt, ook in de  regio Veluwe-Noord, investeert Liander in diverse onderstations en regelstations. Het transformatorstation aan de Leuvenumseweg is één van die onderstations (OS Harderwijk).  Het onderstation in Harderwijk is een belangrijk knooppunt in het totale netwerk in de regio Veluwe-Noord. Alle aanpassingen op de verdeelstations in de regio zijn afhankelijk van de uitbreiding op het onderstation. Uitbreiding van het station moet toekomstige transportbeperkingen voorkomen en, waar die zich al voordoen, opheffen.

  11. 11

    Bij dit agendapunt behandelt de gemeenteraad voorstellen van fracties om een opdracht of verzoek aan het college te richten dat niet behoort bij één van de andere punten op de agenda van deze vergadering.

    Moties

    Titel
    Roofhandel Joods vastgoed
  12. 12
    Sluiting