- Locatie
Stadhuis, Raadzaal
- Voorzitter
- Edwin Enklaar
- Toelichting
-
Dit is een openbare vergadering, u kunt deze volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen. Vanwege de maatregelen rond Corona is de publieke tribune in het stadhuis alleen open voor insprekers die zich hebben aangemeld via gemeenteraad@harderwijk.nl.
De tijdsplanning is een indicatie, het kan zijn dat een onderwerp eerder of later aan de orde komt.
Uitzending
Agendapunten
-
0
Vanwege de Corona maatregelen is de publieke tribune tijdens de vergadering gesloten. Iedereen kan de vergadering volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen.
Wilt u inspreken (meningen geven) of meespreken over de geagendeerde onderwerpen of bij het algemeen inspreekrecht, dan kunt u voor 3 november een email zenden naar gemeenteraad@harderwijk.nl. U kunt zich ook telefonisch melden bij de commissiegriffier, mevrouw J. Kooij via 0341-411309. Dan plannen we uw komst in voor de tijdstippen rond dat agendapunt waarvoor u inspreekt. Als u niet bij de vergadering kunt zijn maar toch uw mening geven dan kunt u uw reactie voor 3 november ook e-mailen, dan wordt deze door de raadsgriffie gedeeld met de leden van de commissie. -
1Opening, vaststelling agenda - 19:30
-
2
Bijlagen
-
3
Bij het algemeen inspreekrecht kan men inspreken over niet-geagendeerde onderwerpen die wel raakvlakken moeten hebben met deze commissie. Die onderwerpen mogen niet commercieel of kwetsend voor anderen zijn. Wij vragen u om zich voor 3 november aan te melden via gemeenteraad@harderwijk.nl of telefonisch bij de commissiegriffier, mevrouw J. Kooij via 0341-411309.
-
4
De commissieleden kunnen vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen die horen bij de beleidsvelden van de commissie Ruimte.
Aangemelde rondvraag:
-Mevrouw Stoevelaar CDA meldt een rondvraag aan over het amendement van 2 juli j.l.: Wat is de stand van zaken rond huisvesting en inschrijving van arbeidsmigranten in Harderwijk? -
5
Proces: Het college van burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen voor het bouwrijpmaken van dit gebied, en de Havendijk tijdelijk te herinrichten tot aan de oplevering van het gebied in 2025.
Behandeling: Wethouder van Bijsteren geeft een inleiding, er is mogelijkheid om in te spreken voor publiek dat zich daarvoor heeft aangemeld, de commissie kan vragen stellen . informatie inwinnen.
Vervolg: De gemeenteraad wordt gevraagd een besluit te nemen over het benodigde geld.
Bijlagen
-
6
Proces: Het College van burgemeester en wethouders heeft het Verkeersveiligheidsplan - uitvoeringsprogramma 2021-2025 vastgesteld. Het College zal het benodigde budget voor de uitvoering aan de gemeenteraad vragen door middel van een aanvraag voor de Kadernota. Voor het jaar 2021 is reeds budget opgenomen in de Kadernota, voor 2022-2025 wordt het voorgelegd in de volgende kadernota.
Behandeling: wethouder de Jong leidt het onderwerp in. De adviseur verkeer kan een toelichting geven en de commissie informeren over hoe het gaat met de verkeersveiligheid en wat er is bereikt de komende jaren. De commissie kan hier eventuele vragen over stellen. Gelet op de planning deze avond is er naar verwachting géén tijd om specifieke verkeerssituaties te bespreken.
Vervolg: er is geen raadsbesluit gepland, dit betreft een informatieve bespreking, het college vraagt de raad bij de behandeling van de kadernota te besluiten over de benodigde financiële middelen voor de jaren 2022-2025.
Bijlagen
-
7
Proces: Er is een uitvoeringsstrategie opgesteld met het College van Burgemeester en wethouders en diverse samenwerkingspartijen (woningbouwcorporaties UWOON en Omnia Wonen, Netbeheerder Liander en lokale energiecoöperatie Endura en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam). Hierin zijn een aantal buurten benoemd die potentie hebben om wellicht als eerste van het gas gaan. Mogelijk worden deze buurten opgenomen in de transitievisie warmte, die uiteindelijk door de raad vastgesteld zal worden.
Behandeling:
Wethouder van Bijsteren geeft een korte inleiding. De projectleider aardgasvrij geeft een een interactieve toelichting op de mogelijke oplossingsrichtingen voor aardgas, er zijn 5 verschillende technieken met elk hun voor en nadelen. (15 minuten, vragen stellen kan ook in sessies). Daarna gaat de commissie uiteen in 3 groepen verspreid over het stadhuis, waarbij de 1,5 m geborgd blijft. Bij elke groep worden 3 thema's besproken met verschillende gespreksleiders:
- wijken / buurten
- participatie en rol raad
- beleidslijn en doelen.
Elk thema wordt kort ingeleid waarna dilemma's worden besproken. Uiteindelijk wordt plenair afgesloten waarbij elke fractie eventueel een afsluitende opmerking kan maken.
Vervolg: De input van de commissieleden wordt meegenomen bij het opstellen van de transitievisie warmte, het beleidsdocument over dit onderwerp dat de raad zal vaststellen. Er geldt een wettelijke termijn: Eind 2021 moet de raad de transitievisie warmte vaststellen.
Bijlagen
-
8Sluiting - 22:50