- Locatie
Digitale vergadering
- Voorzitter
- Edwin Enklaar
- Toelichting
-
Dit is een openbare, digitale vergadering, u kunt deze volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen.
Insprekers kunnen zich voor 8 dec aanmelden via gemeenteraad@harderwijk.nl, of een reactie per email zenden.
De tijdsplanning is een indicatie, het kan zijn dat een onderwerp eerder of later aan de orde komt.
Uitzending
Agendapunten
-
1
De vergadering is openbaar, iedereen kan deze volgen via de website. Aangemeld publiek krijgt de gelegenheid in te spreken (meningen te geven) over de geagendeerde onderwerpen, of bij het algemeen inspreekrecht. Genoemde tijden zijn verwachte aanvangstijden van de agendapunten, het kan zijn dat een onderwerp eerder of later aan de orde komt.
-
2
Bijlagen
-
3
Bij het algemeen inspreekrecht kan men inspreken over niet-geagendeerde onderwerpen die wel raakvlakken moeten hebben met deze commissie. Die onderwerpen mogen niet commercieel of kwetsend voor anderen zijn en dient u minimaal 24 uur van te voren aan te melden bij de commissiegriffier via j.kooij@harderwijk.nl of telefonisch via 0341-411309.
-
4
De commissieleden kunnen vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen die horen bij de beleidsvelden van deze commissie.
aangemelde rondvragen:
-Rondvraag CDA (mevrouw Stoevelaar) over Biezenplein voor wethouder van Bijsteren
-Rondvraag VVD (dhr Doppenberg) over oude Stadhuis voor wethouder de Jong
-Rondvraag D66 (dhr Melkert) mede namens de ChristenUnie (mw Donker Jak) over JaJa sticker voor wethouder van Bijsteren
-Rondvraag D66 (dhr Melkert) over Chemische bestrijdingsmiddelen voor wethouder de Jong -
5
Proces: De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de behoefte aan standplaatsen voor woonwagens, en ook de vereniging tot tot behoud van de woonwagencultuur Harderwijk heeft onderzoek gedaan. Doel van deze bijeenkomst is om de leden van de commissie Ruimte te informeren en om input op te halen. De input kan worden meegenomen in het nog op te stellen raadsbesluit over de te volgen koers.
Behandeling: Wethouder de Jong leidt het onderwerp in. Vervolgens zal de voorzitter van de Vereniging tot behoud van de woonwagencultuur Harderwijk inspreken, en zal hij handtekeningen aanbieden aan de wethouder.
Vervolg: Na deze commissievergadering wordt er een raadsvoorstel en concept raadsbesluit opgesteld over de te volgen koers, de richting. Als de gemeenteraad daar positief over heeft besloten dan worden de (bestemmings) plannen en plannen voor het vrijmaken van geld opgesteld, die vervolgens ook in de raad moeten worden vastgesteld. Als de raad daar ook mee instemt kan de uitvoering starten. Naar verwachting duurt een dergelijk traject een tot twee jaar.
Beleid over het toewijzingsbeleid en over urgentie wordt nog opgesteld, besluitvorming daarover wordt in 2021 verwacht.
Na deze vergadering volgt de stap om de koers, de richting te bepalen.Bijlagen
-
6
Proces: Er zijn plannen om de locatie Flora Jozina aan de Stadsdennenweg te herontwikkelen voor woningbouw. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een besluit te nemen over de voorwaarden voor deze plannen. He gaat dan om hoe de nieuwbouw er uit komt te zien en welk type woningen worden gebouwd.
Behandeling: Wethouder de Jong zal het onderwerp inleiden. Vervolgens volgt een korte toelichting door de behandelend ambtenaar. Er is mogelijkheid voor inspraak voor inwoners of berokkenen die zich hebben aangemeld. De commissieleden kunnen vragen stellen / informatie inwinnen.
Vervolg: aan de gemeenteraad wordt gevraagd een raadsbesluit te nemen, mogelijk voorafgegaan aan een debat. Na het besluit over de kaders wordt het bestemmingsplan opgesteld waar de gemeenteraad ook over moet besluiten.
Vervolg: De gemeenteraad wordt gevraagd een besluit te nemen over de kaders, mogelijk voorafgegaan aan een debat.
Bijlagen
-
7
Proces: Het college van burgemeester er wethouders vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast te stellen. Het plan heeft ter inzage gelegen, en er zijn zienswijzen ingediend. In de bijlage 'commentaarnota' staat welke zienswijzen het college wel en niet wil overnemen.
Behandeling: Wethouder de Jong geeft een inleiding. Er is mogelijkheid voor inspraak voor inwoners of berokkenen die zich hebben aangemeld. De commissieleden kunnen vragen stellen / informatie inwinnen.
Vervolg: de gemeenteraad wordt gevraagd een besluit te nemen, mogelijk voorafgegaan door een debat.
Bijlagen
-
8Sluiting - 23:00
-
9
nvt