- Locatie
Stadhuis, Raadzaal
- Voorzitter
- Gert Vasse
- Toelichting
-
Dit is een openbare vergadering, u kunt deze volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen of vanaf de tribune in de raadzaal in het Huis van de Stad. Publiek kan zich aanmelden voor inspraak via gemeenteraad@harderwijk.nl. De tijdsplanning is een indicatie, het kan zijn dat een onderwerp eerder of later aan de orde komt.
Uitzending
Agendapunten
-
1
De vergadering is openbaar en te volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen. Er is gelegenheid voor publiek om in te spreken over de geagendeerde onderwerpen, of bij het algemeen spreekrecht. Daarvoor kunt u zich uiterlijk 26 juni 2024 vooraf aanmelden via gemeenteraad@harderwijk.nl of telefonisch bij de commissiegriffier, mevrouw Gea Gellaerts-van der Hoek via 0341 411 911.
De tijdsplanning is een indicatie, het kan zijn dat een onderwerp eerder of later aan de orde komt. -
2
Bij het algemeen inspreekrecht kan maximaal 5 minuten worden ingesproken over niet-geagendeerde onderwerpen die wel raakvlakken moeten hebben met deze commissie. Die onderwerpen mogen niet commercieel of kwetsend voor anderen zijn. Wij vragen u om u voor 26 juni 2024 aan te melden via gemeenteraad@harderwijk.nl of telefonisch bij de commissiegriffier, mevrouw Gea Gellaerts-van der Hoek via 0341 411 911.
-
3
De commissieleden kunnen vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen die horen bij de beleidsvelden van deze commissie.
De heer Bos (PvdA) over de evaluatie van het coalitieakkoord in 2024.
De heer Bruinink (CDA) over de toegang van het zwembad De Sypel. -
4
Bijlagen
-
5
Proces:
De Rekenkamer Ermelo-Harderwijk heeft onderzoek gedaan naar het Participatiebeleid van Harderwijk. De gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het rapport van de Rekenkamer en de conclusies en aanbevelingen hierin over te nemen.
Behandeling: De heer G. Put, voorzitter Rekenkamer Ermelo-Harderwijk leidt het onderwerp in. Vervolgens is er voor de commissieleden de mogelijkheid om vragen te stellen aan de wethouder en/of insprekers.
Vervolg: De raad wordt gevraagd een besluit te nemen, mogelijk voorafgegaan aan een debat.
Bijlagen
-
6
Proces:
Met deze beleidsnota leggen we kaders en spelregels vast voor ons vastgoed – en accommodatiebeleid. Bij gemeentelijk vastgoed wordt onderscheid gemaakt tussen enerzijds het eigendom van de stenen en anderzijds de activiteiten die in dat vastgoed plaatsvinden. Eigendom en stenen komen aan de orde in het vastgoedbeleid. Daarbij gaat het om de vraag waarom de gemeente vastgoed heeft (in eigendom dan wel gehuurd), welk vastgoed dat is en hoe dat vastgoed beheerd en onderhouden wordt. Het accommodatiebeleid richt zich op de maatschappelijke activiteiten die in de accommodaties plaatsvinden. Hier gaat het om maatschappelijke functies waarmee beleidsdoelen in de samenleving worden gerealiseerd (bijvoorbeeld ontmoeten of sporten). Bij accommodatiebeleid is dus het maatschappelijk rendement relevant. In het accommodatiebeleid wordt vastgelegd voor welke specifieke (maatschappelijke) functies de gemeente faciliteert in huisvesting, in welke vorm en onder welke voorwaarden.
Behandeling: Wethouder Mazier leidt het onderwerp in. Vervolgens is er voor de commissieleden de mogelijkheid om vragen te stellen aan de wethouder en/of inspreker.
Vervolg: De raad wordt gevraagd een besluit te nemen, mogelijk voorafgegaan aan een debat.
Bijlagen
-
7
Proces:
GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten. Volgens de wet Gemeenschappelijke regelingen stuurde de GGD NOG op 5 april 2024 de Programmabegroting 2025 aan de raden. De gemeenteraad wordt verzocht om voor 2 juli 2024 een zienswijze in te dienen op de Programmabegroting en de eerste wijziging.
Behandeling: Wethouder Reckman leidt het onderwerp in. Vervolgens is er voor de commissieleden de mogelijkheid om vragen te stellen aan de wethouder en/of insprekers.
Vervolg: De raad wordt gevraagd een besluit te nemen, mogelijk voorafgegaan aan een debat.
Bijlagen
-
8Sluiting
-
8Stukken ter kennisneming
-
8.1
Proces:
In september 2023 is de raad geïnformeerd over het rapport ‘Toekomstverkenning Inclusief Groep’. Dit rapport is opgesteld door onderzoeksbureau Berenschot, in opdracht van de aandeelhoudende gemeenten van Inclusief Groep. In het rapport formuleerde Berenschot op hoofdlijnen vijf toekomstscenario’s voor Inclusief Groep. De gemeenten hebben Berenschot hierop gevraagd vier van deze scenario’s nader uit te werken:
1. Bedrijf voor Beschut Werk
2. Integraal Sociaal Werkbedrijf
3. Partieel Sociaal Werkbedrijf.
4. Gecombineerd Sociaal Werkbedrijf.
Het vijfde scenario (Klassiek sociaal werkbedrijf, sterfhuisconstructie) was, gezien het gebrek aan levensvatbaarheid, voor geen van de gemeenten een optie en is daarom niet verder uitgewerkt. De uitwerking van deze scenario’s heeft inmiddels plaatsgevonden. In de raadsinformatiebrief wordt de raad op de hoogte gesteld van de scenario’s. Ook is het rapport ‘Scenario’s voor de toekomst van Inclusief Groep’ bij de brief gevoegd.
Behandeling: Wethouder Mazier geeft informatie over het rapport ‘Scenario’s voor de toekomst van Inclusief Groep’ en de vervolgstappen.
Vervolg: Er wordt geen raadsbesluit gevraagd, het onderwerp staat informatief op de agenda.
Bijlagen
-
9
Bijlagen